Πλεονεκτήματα L.P.G.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Λόγω του ότι όλες μας οι συσκευές καθώς και όλα τα ανταλλακτικά / εξαρτήματα που χρησιμοποιούμε κατά την εγκατάσταση / μετατροπή του οχήματος σας καλύπτονται από τους πιο αυστηρούς κανονισμούς ελέγχου και ασφαλούς λειτουργίας ISO δίνει σε εσας την ασφάλεια της καθημερινής χρήσης του οχήματος σας, και σε εμάς την εμπιστοσύνη ώστε να σας παρέχουμε εγγύηση 2 (δύο) ετών για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος και σας καλύπτει τόσο το κόστος των ανταλλακτικών, όσο και από το κόστος της εργασίας μας.

Από τεχνικής πλευράς τα συστήματα μας είναι τόσο ασφαλή ώστε ακόμα και σε μια διακοπή της παροχής του ρεύματος, υπάρχουν 2 ηλεκτροβαλβίδες που κλείνουν αυτόματα την παροχή καυσίμου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σίγουρα το πιο μεγάλο πλεονέκτημα της υγραεριοκίνησης είναι το κόστος χρήσης σε σχέση με τα υγρά καύσiμα. Ενδεικτικά, η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη ανέρχεται στο εντυπωσιακό 50%, ενώ σε σχέση με το Diesel η μείωση της κατανάλωσης ανέρχεται στο 45%.

Επίσης το μικρό κόστος εγκατάστασης σας επιτρέπει να κάνετε γρήγορη απόσβεση ανάλογα βέβαια και με την χρήση.

L. P. G. 92%
Petrol 55%
Diesel 70%

Αντιστοιχία κατανάλωσης σε χιλιόμετρα
ΠΗΓΗ: LP GAS ASSOCIATION

ΛΙΓΟΤΕΡΑ SERVICE

Λόγω της καθαρότητας του καυσίμου, δεν υπάρχουν κατάλοιπα καύσης με αποτέλεσμα το λιπαντικό του κινητήρα, τα φίλτρα καυσίμου, τα μπουζί κλπ, να θέλουν αλλαγή σε μικρότερη συχνότητα από ότι προβλέπεται με την βενζίνη.

Επίσης πολύ μικρότερη είναι και η φθορά του καταλύτη (λόγω καθαρότητας καυσίμου και λιγότερων ρύπων).

ΜΑΚΡΟΖΩΪΑ

Ένα άλλο πλεονέκτημα της καθαρότητας του LPG σαν καύσιμο, είναι και η μακροζωϊα του κινητήρα που οφείλεται σε καθαρότερη καύση που έχει σαν συνέπεια την μικρότερη φθορά των τριβόμενων επιφανειών του κινητήρα.

Από μαρτυρίες οδηγών ΤΑΧΙ που χρησιμοποιούν κατά κόρον το LPG σαν καύσιμο, η διάρκεια ζωής ενός βενζινοκινητήρα που έχει μετατραπεί για χρήση με LPG ξεπερνάει τα 800.000 χλμ πρωτού αυτός χρειαστεί γενική
επισκευή.

ΙΣΧΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Η ισχύς του κινητήρα είναι παρόμοια με της βενζίνης διότι το υγραέριο περιέχει περισσότερα οκτάνια από την βενζίνη (περίπου 110).

Επίσης λόγω του ότι η έγχυση του LPG γίνεται από με ηλεκτρονικούς ψεκαστήρες ελεγχόμενους από ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU) εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του κινητήρα σαν αυτός να δούλευε με το συνηθισμένο του καύσιμο.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Λόγω του ότι το αυτοκίνητο έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί και τα δυο καύσιμα αυξάνει την απόσταση που μπορεί να διανύσει το όχημα χωρίς ανεφοδιασμό (σχεδόν διπλασιάζεται).

Η μετάπτωση από το ένα καύσιμο στο άλλο γίνεται αυτόματα (αλλά και κατά βούλησιν) δηλαδή όταν τελειώσει το υγραέριο γυρνάει αυτόματα στη βενζίνη και το αντίστροφο.